Istoric

Peste 50 de ani de know-how în domeniul anvelopelor

Compania cunoscută azi drept depozitul de anvelope angro Heuver, unul dintre cei mai mari specialiști din Europa în domeniul anvelopelor, și-a început activitatea cu 50 de ani în urmă sub forma întreprinderii individuale a lui Mans Heuver.

Din 1966, compania a crescut constant, ajungând un partener apreciat în domeniul anvelopelor. Pe parcurs, acesteia i s-a alăturat fiul Jan, iar apoi fiul Bertus; cei trei formează conducerea companiei de la sfârșitul anilor 1980. De-a lungul anilor, ambii fii au preluat treptat frâiele afacerii. Depozitul de anvelope angro Heuver este cu adevărat o companie de familie și are o relație strânsă cu angajații săi. Firma crește prin calitatea și serviciile oferite, oamenii reprezentând atuul său. Încă de la înființare se aplică o regulă strictă: clientul ocupă locul central!

1966

Mans Heuver, tatăl actualilor directori, Bertus și Jan Heuver, deschide un magazin de anvelope la Den Ham, în Olanda. Mottoul său este „comercializare de anvelope cu servicii ample”.

1967

Jan Heuver se alătură companiei la 1 aprilie.

1969

La 1 ianuarie își începe activitatea primul angajat al companiei. În luna martie a aceluiași an se deschide unitatea din Hardenberg, care devine baza lui Jan Heuver. Și aici este angajată prima persoană.

1980

Se deschide unitatea din Hoogeveen, care devine mai târziu baza lui Bertus Heuver

1980

Heuver dezvoltă activități de vânzare angro în domeniul anvelopelor pentru mașini agricole și începe să comercializeze la scară mică anvelope pentru terasamente în Den Ham.

1981

Bertus Heuver se alătură companiei

1984

În 1984 se deschide unitatea de la Nijverdal.

1988

Activitățile angro pentru mașini agricole și unități de terasamente se unesc într-o singură companie la Den Ham: depozitul de anvelope angro Heuver. În această perioadă se comercializează cel mai frecvent în țări învecinate precum Belgia, Germania și Marea Britanie.

1989

Heuver este cofondator al francizei Profile Tyrecenter și deschide primele filiale Profile Tyrecenter Heuver.

1991

Se deschide filiala din Veendam ca unitate a Profile Tyrecenter Heuver

1994

Comercializarea de anvelope dobândește o anvergură mondială, iar Heuver importă anvelope din întreaga lume. Atenția principală rămâne asupra Europei. Comercializarea de anvelope pentru camioane devine tot mai importantă

1996

Se deschid unitățile Profile Tyrecenter Heuver din Groningen și Apeldoorn.

1999

Creșterea filialelor ia avânt și ea. Odată cu adăugarea locațiilor din Veendam, Groningen și Apeldoorn (2), compania numără 8 unități. Prin preluarea companiei Smid Banden în 1999 se adaugă 3 unități noi – filialele din Assen, Meppel și Emmen. Heuver are acum 11 unități Profile Tyrecenter.

2000

Se deschid 3 unități în România, unde lucrează 40 de persoane.

2002

Heuver devine importator și distribuitor exclusiv al mărcii Aeolus Tyres pentru 8 țări din Europa. Vânzarea de anvelope pentru camioane ia un avânt puternic, iar compania Heuver devine tot mai puternică în Europa.

2003

Conducerea imprimă companiei o importantă schimbare de direcție prin decizia de a investi mai mult în creșterea (internațională) a comerțului angro.

2004

Se deschide unitatea Profile Tyrecenter Heuver din Enschede.

2006

Se sărbătorește în mod deosebit cea de a 40-a aniversare prin deschiderea unui centru de distribuție nou și modern la Hardenberg: acesta are o suprafață de 4,3 hectare, dintre care 12 000 m2 de spațiu de depozitare acoperit, cu 8 rampe și 1 000 m2 de birouri. La momentul respectiv, Heuver se situează deja pe primele locuri pe piața europeană a anvelopelor pentru camioane, utilaje de terasamente și mașini agricole.

2008

Heuver este printre primele companii din acest sector care introduc un magazin online (disponibil non-stop), cu posibilitatea efectuării de comenzi online. Calitatea serviciilor rămâne prioritară pentru Heuver!

2009

Se dublează capacitatea de depozitare la 24 000 m2. Se deschide unitatea Profile Tyrecenter Heuver din Doetinchem, compania numărând astfel 13 unități.

2010

Se deschide unitatea Profile Tyrecenter Heuver din Doetinchem, compania numărând astfel 13 unități

2012

Pentru a putea deservi mai bine clienții europeni, se deschide centrul de distribuție de la Bayreuth, din Germania. Compania se extinde în Polonia, angajând inclusiv o echipă poloneză proprie. De acum, Heuver are echipe în regiunea Benelux, Germania, Austria, Elveția, Franța, Marea Britanie, România și Scandinavia.

2013

Se dublează spațiul de birouri la 2 000 m2. Personalul Heuver numără 230 de angajați.

2014

Se trece la o abordare geografică a pieței, cu echipe specifice dedicate anumitor țări. Se creează o echipă franceză proprie.

2015

Se lansează varianta complet reînnoită a magazinului online și se introduce aplicația Heuver. Totodată, apare prima ediție a Ghidului Heuver al anvelopelor. Se deschid porțile centrului de distribuție de la Saint Quentin Fallavier (de lângă Lyon), din Franța.

2016

Depozitul de anvelope angro Heuver sărbătorește 50 de ani de existență. Suntem pregătiți pentru următorii 50 de ani!